Voorkom stress en psychische problemen (groep)

Cognitieve Gedragspsychotherapie, Mindfulness Cognitieve Therapie, Oplossingsgericht Brief Therapie, Psychosomatische oefeningen, ondersteuning

Bepaalde aspecten karakteriseren geestelijke gezondheid, zoals persoonlijke ontwikkeling, doelgericht denken, zelfaanvaarding en een positieve band met anderen. Anderzijds wordt geestelijke en emotionele gezondheid sterk beïnvloed door omgevingsfactoren zoals het familiale en sociale leven, door de sfeer op de werkvloer. Teneinde ons innerlijk evenwicht te versterken en zo gemoedsschommelingen en psychisch lijden te voorkomen, organiseer ik sessies waar psychosomatische oefeningen in groep worden geoefend.

Dit zijn oefeningen van lichaam en geest welke, na een volgehouden inspanning, leiden tot een verbetering van de gezondheid en een gevoel van geestelijk en emotioneel welbehagen; ze stimuleren onze kennis van het menselijk leven. Met andere woorden verwijzen ze naar de kunst om van onze levensenergie te genieten en deze te beheersen. Door een geschikte concentratie van onze geest door middel van specifieke lichaamsbewegingen of ademhalingsoefeningen, zal de beoefenaar het functioneren van zijn levensprocessen, zoals aandacht, mentale soepelheid, bewustzijn, beheersing, emotionele uitdrukking, enz. verbeteren. Op deze wijze vermeerdert de energie waarover we beschikken en worden psychische remmingen uitgeschakeld. Het belangrijkste gevolg van psychosomatische oefeningen is dus een betere geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Reacties zijn gesloten.